V Pittsburghu o výhre nad Rangers rozhodli až nájazdy a v nich Sutter

19.12.2013 Celý región

New York 19. septembra (TASR) - Dva zápasy bez slovenskej účasti mala na programe zámorská NHL v noci na štvrtok. Hviezdou večera bol český útočník New Jersey Jaromír Jágr, ktorý svojím 693. gólom a 122. víťazným zásahom v NHL prekonal legendy Steva Yzermana a Gordieho Howea.

V počte gólov v NHL je 41-ročný krídelník na ôsmom mieste len jeden gól za Markom Messierom, v štatistike víťazných zásahov sa vyšvihol na čelo historických tabuliek. Jágr v presilovke zvýšil na 3:0 pre svoj tím, ktorý nakoniec vyhral 5:2. "Je úžasné v spoločnosti akých legiend sa Jaromír nachádza. Je to skvelý výkon a obrovský úspech," povedal na Jágrovu adresu tréner Devils Pete DeBoer. Svoj prvý gól v sezóne strelil v oslabení Stephen Gionta a strelecký účet v kariére si otvoril 20-ročný talentovaný krídelník Reid Boucher. Krásny, ale sporný gól strelil 28 sekúnd pred koncom druhej tretiny Damien Brunner a zvýšil na 4:1. Švajčiar zákrokom, ktorý zaváňal faulom obral o puk obrancu Jareda Cowena a svoju akciu zakončil skvelým blafákom. Devils v piatok čaká líder NHL Anaheim. "Bude to veľká výzva pre nás. Anaheim patrí k najlepším v lige a Ryan Getzlaf je podľa mňa najlepší hráč súťaže," povedal Jágr.

V druhom zápase medzi Pittsburghom a NY Rangers (4:3) sa o výsledku rozhodlo až v samostatných nájazdoch. "Tučniaci" pritom v 47. minúte po góle Brandona Suttera viedli 3:1, ale "jazdcom" sa v 59. minúte podarilo zásluhou Dericka Brassarda vyrovnať a doviesť ho do predĺženia. Brassard v presilovke trafil z uhla puk perfektne do bránky Marca-Andreho Fleuryho a zaznamenal svoj šiesty gól v sezóne. V predĺžení gól nepadol a v samostatných nájazdoch rozhodol až v piatej sérii Brandon Sutter, ktorý v nich bol jediným úspešným strelcom. Pittsburgh vyhral desiaty z posledných jedenástich zápasov, hoci mu chýbajú viaceré opory na čele s Jevgenijom Malkinom a Jamesom Nealom, ktorý si odpykal posledný z päťzápasového dištancu za kopanec do hlavy bostonského Brada Marchanda.

Sumáre:

NEW JERSEY - OTTAWA 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Góly: 3. Gionta (Henrique, Volčenkov), 13. Boucher (Gelinas, Ryder), 23. Jágr (Zajac, Greene), 40. Brunner (Eliáš), 50. Gelinas (Brunner, Eliáš) – 26. Greening (Zibanejad, Karlsson), 49. M. Michálek (Wiercioch). Brankári: Brodeur - Lehner, strely na bránku: 33:25.

NY RANGERS - PITTSBURGH 3:4 po nájazdoch (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0, 0:1)
Góly: 36. Hagelin (Moore, Richards), 53. Zuccarello (Moore, Falk), 59. Brassard (Pouliot, Zuccarello) – 33. Kunitz (Jokinen, Crosby), 46. Dupuis (Crosby, Kunitz), 47. Sutter (Maatta), rozh. nájazd Sutter. Brankári: Lundqvist - Fleury, strely na bránku: 32:32.
 

Vyberte región